Банк Японії стурбований станом економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії стурбований станом економіки

Казна та Політика
388
Економіка Японії перебуває в жалюгідному стані через шкоду, заподіяну березневим землетрусом, повідомив у вівторок глава Банку Японії Масаакі Сіракава, підтверджуючи прихильність банку ультрам'якій монетарній політиці.
Він знову пообіцяв, що Центробанк Японії зробить все можливе, щоб побороти дефляцію, але додав, що для стабільного зростання цін потрібне впевнене економічне зростання, чому повинна сприяти грошово-кредитна політика. "Дефляція - це дуже серйозна проблема. Але ще більш серйозна проблема - поступове зниження економічного зростання", - сказав Сіракава.
Міністр фінансів Японії Есіхіко Нода також назвав боротьбу з дефляцією пріоритетом держави на даний момент. Дефляція не покидає економіку Японії велику частину останнього десятиліття, але в березні базова інфляція знизилася всього на 0,1% в річному численні - багато в чому завдяки стрибку цін на сировину.
Банк Японії очікує на зростання базового індексу споживчих цін до 0,7% в поточному календарному та фінансовому році, що почався в квітні. Зростання багато в чому очікується за рахунок подорожчання пального та продовольчих товарів. Але Центробанк додає, що одного зростання цін недостатньо для переходу до більш жорсткої монетарної політики.
Банк Японії, швидше за все, залишить без змін монетарну політику цього тижня, але також, ймовірно, перевірить можливість подальшого пом'якшення, якщо збиток економіці від землетрусу виявиться більшим, ніж передбачалося раніше.
Японія переживає найсерйознішу кризу після Другої світової війни після 9-бального землетрусу і смертоносного цунамі, в результаті яких загинули більше 20 тис. чоловік і країна зіткнулася з серйозною ядерною катастрофою.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас