Банки, які не пройшли стрес-тести, повинні будуть вирішити свої проблеми не пізніше листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки, які не пройшли стрес-тести, повинні будуть вирішити свої проблеми не пізніше листопада

Казна та Політика
399
Банки Євросоюзу, в яких стрес-тести виявлять нестійке положення, повинні будуть представити план виходу з ситуації, що склалася і вирішити зазначені владою союзу проблеми протягом максимум півроку - таке рішення ухвалив Екофін.
"Для забезпечення стабільності країни будуть мати механізми підтримки банків, які заслуговують на довіру, до моменту публікації результатів стрес-тестів. Кожен інститут (в якому буде виявлена ​​несприятлива фінансова ситуація) повинен буде протягом трьох місяців після публікації результатів тестів представити план виходу з нестабільного положення. Їм буде дано максимум шість місяців - до кінця листопада 2011 року - для проведення необхідних "лікарських заходів", - йдеться в повідомленні Екофіна (Ради міністрів економік та фінансів країн ЄС).
Залежно від країни механізм підтримки може включати як ринкові, так і державні важелі виправлення ситуації в банках. При цьому у випадку виявлення потреб у капіталі ринкові інструменти будуть кращими за державні, відзначає Екофін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас