S&P знизило рейтинг Ісландії в національній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Ісландії в національній валюті

Казна та Політика
105
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги Ісландії в іноземній валюті на рівні "BBB-/A-3", знизивши довгостроковий рейтинг у національній валюті до "BBB-" з "BBB" і залишивши без зміни короткостроковий рейтинг у національній валюті "A-3", йдеться в прес-релізі агентства.
Прогноз за рейтингами "негативний". Всі рейтинги виведені зі списку на перегляд з можливістю зниження на тлі зниження ризиків для зовнішнього фінансування країни. При цьому високий рівень боргового тягаря Ісландії призвів до зниження довгострокового рейтингу в національній валюті, відзначає агентство.
"Процес відновлення економіки Ісландії йде слабо, тиск на нього може надати ряд факторів - погіршення умов для торгівлі або втрата конкурентоспроможності", - відзначає S&P.
S&P помістило рейтинги Ісландії на перегляд у квітні на тлі песимістичних підсумків референдуму з повернення іноземним вкладникам 5 млрд доларів після банкрутства ісландського банку Icesave. Тоді агентство не виключало збільшення економічних ризиків для Ісландії у зв'язку з тривалим періодом невизначеності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас