ПР: Податковий кодекс починає давати свої плоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР: Податковий кодекс починає давати свої плоди

Казна та Політика
2630
Глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник в ефірі одного з українських телеканалів розповів, які плоди починає давати Податковий кодекс.
"Якщо взяти надходження до державного бюджету, то за чотири місяці ми отримали на 42% більше сплачених податків, ніж торік. Тобто, якщо за січень-квітень минулого року було 56 млрд до загального фонду, то зараз це понад 80 млрд грн. Тобто таке істотне збільшення податків державі, безумовно, ґрунтується на тому, що ці системні зміни законодавчого податкового поля, вони вже починають давати свої плоди. І я переконаний, що це лише початок", - підкреслив В.Хомутинник.
Він також відзначив, що істотно зросли надходження до державного бюджету від ПДВ.
"Якщо взяти окремо ПДВ, то в березні минулого року ми отримали 2,5 млрд грн., цього року - 7 млрд грн. Що стосується квітня, то також 3,8 млрд грн. у минулому і майже 8 млрд грн. цього року, тобто збільшення йде удвічі. За рахунок того, що введені нові механізми і нові певні правила", - додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас