Чехія заявила про намір вислати українських дипломатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія заявила про намір вислати українських дипломатів

Казна та Політика
476
Чехія має намір вислати українських дипломатів, у відповідь на аналогічну дію з боку України. Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг, повідомляє чеське інформагентство Ihned.
Згідно із заявою, така процедура є нормальною в дипломатичній практиці.
Відзначимо, 13 травня Міністерство закордонних справ (МЗС) України оголосило персонами нон грата двох дипломатів Чеської Республіки в Україні за збір інформації, що становить державну таємницю.
Крім того, за підозрою в шпигунстві на користь Чеської республіки Служба безпеки України (СБУ) затримала двох громадян України.
На думку МЗС Чехії, висилка чеських дипломатів є помстою за надання притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину. Українське зовнішньополітичне відомство такі звинувачення відкидає.
Нагадаємо, Чехія викликала невдоволення української сторони наданням політичного притулку Данилишину, колишньому міністру економіки України в уряді Тимошенко. Данилишина в Києві звинувачують у службових зловживаннях.
У четвер, 12 травня, в Празі Данилишин урочисто відкрив міжнародну громадську організацію "Українська європейська перспектива", яка має на меті сприяти просуванню України в Європейський Союз.
Чехія надала Б. Данилишину політичний притулок 13 січня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас