Moody's: Збитки банків у разі дефолту Греції складуть 34,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Збитки банків у разі дефолту Греції складуть 34,4 млрд євро

Казна та Політика
315
Дефолт Греції може зіграти роль дестабілізуючого чинника для банків і нанести збитки, які суттєво перевищать обсяг виданих банками кредитів і вкладених ними коштів у грецькі активи, стверджують аналітики Moody's Investors Service.
Збитки європейських банків у разі дефолту Греції за найбільш песимістичним сценарієм складуть 34,4 млрд євро, цитує доповідь Moody's агентство Bloomberg.
Основні ризики пов'язані з руйнуванням довіри інвесторів і вкладників, а також зростаючими побоюваннями, що уряд Греції відмовиться підтримувати фінкомпанії.
"Грецький дефолт може підірвати ринки капіталу. Контрагенти банків, включаючи інші банки, можуть відмовитися ризикувати і вивести кошти навіть у тих випадках, коли є хоча б найменші ризики за держборгом Греції чи інших периферійних держав ЄС", - говориться в доповіді аналітиків Moody's Тобіаса Мерш (Нью-Йорк) та Олена Лорена (Париж).
Європейська влада наразі намагається вирішити проблему Греції і уникнути масштабної кризи, яка може паралізувати банківську систему єврозони або позбавити Іспанію та Італію доступу до ринків капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас