Литвицький: Україна виходить з інвестиційної кризи минулих років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Україна виходить з інвестиційної кризи минулих років

Казна та Політика
314
Зростання капітальних інвестицій за I квартал, в порівнянні з I кварталом минулого року збільшилися на 12%. Це підтвердило наші припущення, що минулого року, відновлення інвестиційної активності, особливо в IV кварталі, рано чи пізно призведе до завершення інвестиційного спаду.
У I кварталі зростання почалося і це може підтвердити ще одне: статистика за I квартал з будівництва теж зростає. Це корелює зі зростанням інвестицій. Ми по квітню побачимо, чи закріплюються в будівництві такі тенденції, але мій обережний прогноз буде такий: схоже, що ми виходимо з інвестиційної кризи минулого і позаминулого років", - зазначив він.
Він також нагадав, що падіння інвестицій в 2008 р. склало - 2,6%, в ​​2009 р. - 41,5%, в ​​2010 р. - 0,6%, в ​​1 кварталі 2010 р. - 12 %.
"Станом на 13 травня, вимоги комерційних банків, до суб'єктів господарської діяльності, в тому числі за кредитами виросли на 6,1%. Минулого року, за цей час, вони скоротилися, на 1,8%. Це означає, що відновлення кредитної активності теж є двигуном інвестиційної активності і підтримкою орієнтирів зростання ВВП", - додав Литвицький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас