Стросс-Кану загрожує нове звинувачення в сексуальних домаганнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кану загрожує нове звинувачення в сексуальних домаганнях

Кримінал
471
Французька письменниця Трістан Банон може подати офіційну заяву з проханням порушити кримінальну справу проти директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана за звинуваченням у сексуальних домаганнях. Про це заявив адвокат Банон - після того, як Стросс-Кан був затриманий в Нью-Йорку за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, повідомляє радіо "Свобода".
Письменниця стверджує, що інцидент стався в 2002 р.
У суботу, 14 травня, 62-річний Стросс-Кан був арештований за підозрою в сексуальному домаганні до покоївки в нью-йоркському готелі Sofitel, йому висунуті звинувачення у "вчиненні злочину сексуального характеру, спробі зґвалтування та незаконному затриманні людини".
За словами представників правопорядку, до них звернулася службовець готелю Sofitel, розташованій на 44-й вулиці. Вона повідомила, що увійшла в номер глави МВФ близько 13:00 в суботу. Раптово зі спальні з'явився абсолютно голий Стросс-Кан, який повалив її і спробував зайнятися з нею сексом. Однак службовець готелю подібного бажання не відчувала, зуміла вирватися і втекла. Насамперед вона звернулася в поліцію.
Як повідомили поліцейські, які прибули на місце події, голови МВФ там вже не було. Вони стверджують, що господар залишив номери в поспіху, залишивши там свій мобільний телефон та інші особисті речі. Наздогнати главу МВФ вдалося тільки в аеропорту, де його літак готувався до зльоту. Співробітники в цивільному піднялися на борт і затримали високопоставленого чиновника, який до сьогоднішнього дня вважався одним з головних претендентів на перемогу на майбутніх у Франції президентських виборах.
Домінік Стросс-Кан залишається під вартою. Якщо його провина буде доведена, голову МВФ можуть засудити більш ніж до 20 років позбавлення волі.
Водночас, за словами адвокатів затримання, Домінік Стросс-Кан буде енергійно заперечувати висунуті проти нього звинувачення в сексуальних домаганнях до покоївки готелю. "Підзахисний відкидає всі закиди в неправильній поведінці", - заявив Тейлор журналістам у Нью-Йорку.
62-річний Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.
Зазначимо, це не перший "сексуальний скандал" з участю Стросс-Кана. У 2008 р. журналісти дізналися про зв'язок Стросс-Кана з однією зі співробітниць МВФ, яка перебувала у нього в підпорядкуванні. Коли ця співробітниця звільнилася з МВФ, вона одержала надзвичайно щедру грошову винагороду. Пізніше Стросс-Кан заявив, що шкодує про свій зв'язок, назвавши його "помилкою".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас