У справі про заворушення в Львові затримано троє осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У справі про заворушення в Львові затримано троє осіб

Кримінал
930
Затримано троє активістів політичної партії "Свобода" - у справі про заворушення у Львові в День Перемоги 9 травня, в результаті яких постраждали близько 20 осіб. Про це повідомляє радіо "Свобода".
У самому Львові затримані депутати Самборського районної ради - брати Михайло і Володимир Коваліви. Як повідомляється, їх силою усадили в машину і відвезли у відділення міліції для допиту. У Тернополі у цій же справі затримано помічника депутата міськради, юриста місцевого відділення "Свободи" Віктора Козероаг.
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, виступаючи в п'ятницю у Верховній Раді, назвав членів "Свободи" винуватцями безладів.
Опозиція поклала відповідальність за безлади в Львові на голову МВС, закликавши його подати у відставку.
Нагадаємо, 11 травня ц.р. Генеральна прокуратура України (ГПУ) створила робочу групу для вивчення обставин подій 9 травня, яка відбула до Львова. "На виконання доручення Президента України з метою вивчення обставин подій 9 травня 2011 р. під час святкування Дня Перемоги Генеральним прокурором Віктором Пшонкою створена робоча група на чолі із заступником Генерального прокурора України Віктором Войцішеним", - говорилося в повідомленні ГПУ.
9 травня ц.р. у Львові між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги відбулися зіткнення. Як повідомлялося, прихильники ВО "Свобода" під час проходження по вул. Личаківській зіткнулися з групою з приблизно 20 людей з георгіївськими стрічками. Останні, за словами представників ВО "Свобода", вигукували проросійські гасла. Супротивники святкування Дня Перемоги почали в різкій формі вимагати зняти стрічки, у відповідь на що один з групи з георгіївськими стрічками дістав пістолет і вистрілив у бік групи ВО "Свобода". За наявними даними, одна людина була поранена в ногу, після чого його госпіталізували. Прихильники святкування почали тікати, але були наздогнати і побиті. Обидві групи зникли з місця події до приїзду міліції.
Раніше повідомлялося, що у Львові противники Дня Перемоги заявляли, що "святкування перемоги комуністичного режиму над нацистським є образою українського народу, для якого обидва режими були окупаційними".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас