США мають намір розширити видобуток нафти в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір розширити видобуток нафти в країні

Енергетика
205
Президент США Барак Обама оголосив про нові заходи з розширення видобутку нафти в країні, передає ВВС.
В своєму щотижневому радіозверненні Президент сказав, що розширення видобутку нафти в штаті Аляска і в Мексиканській затоці допоможе скоротити залежність країни від імпорту нафти.
Раніше Президент Обама виступав за перехід до альтернативної енергетики. Проте в останні місяці йому все частіше доводилося стикатися з невдоволенням американців у зв'язку із зростанням цін на автомобільне пальне.
І ось зараз Президент пішов на поступки республіканцям, які вимагають різкого збільшення квот на видобуток нафти і газу.
Нагадаємо, в кінці березня ц.р. Президент США Барак Обама представив нову стратегію енергетичної безпеки США. Основною метою стратегії є скорочення залежності Сполучених Штатів, найбільшого в світі споживача нафти, від імпорту енергоносіїв.
Для цього Білий дім пропонує діяти в чотирьох напрямах - нарощувати об'єми власного видобутку нафти і газу, стимулювати більше використання природного газу в транспортному секторі, переорієнтовувати американський авторинок на паливно-ефективніші моделі і активніше упроваджувати біопаливо. Базовий кількісний орієнтир нової стратегії - скоротити об'єми нафтового імпорту в США на третину протягом найближчих 10 років.
Варто відзначити, що плани Обами припали на період погіршення енергетичної кон'юнктури для США. Революції в Північній Африці і соціальна напруженість на Близькому Сході підняли світові ціни на нафту до рівнів вище 100 дол./бар., а роздрібні ціни на бензин в США вже декілька тижнів поспіль тримаються вище 3,5 дол./галон.
Також відзначимо, за даними Управління енергетичної інформації США, в 2010 р. Сполучені Штати імпортували 9,5 млн бар. нафти і нафтопродуктів на день, тоді як середньодобове споживання склало близько 19 млн бар.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас