МЗС Чехії: Висилка чеських дипломатів є помстою за надання притулку Данилишину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Чехії: Висилка чеських дипломатів є помстою за надання притулку Данилишину

Казна та Політика
275
Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг заявив, що видворення двох чеських дипломатів з України було "швидше за все помстою" за надання Чехією притулку Богдану Данилишину, колишньому міністру економіки України в уряді Юлії Тимошенко. Про це повідомило радіо "Свобода".
"Є досить вірогідне припущення, що йде мова швидше про помсту, не про те, що ми когось вигнали, а навпаки - про те, що когось залишили в республіці", - сказав Шварценберг в інтерв'ю чеським засобам масової інформації.
Україна заявила про видворення двох співробітників секції військового аташе чеського посольства, звинувативши їх в тому, що вони використовували свій дипломатичний статус "для збору інформації, яка вважається державною таємницею".
Чехія викликала незадоволеність української сторони наданням політичного притулку Данилишину, колишньому міністру економіки України в уряді Тимошенко. Данилишина в Києві звинувачують в службових зловживаннях.
В четвер, 12 травня, в Празі Данилишин урочисто відкрив міжнародну громадську організацію "Українська європейська перспектива", яка має на меті сприяти просуванню України в Європейський Союз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас