Азаров: Росія почула аргументи щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Росія почула аргументи щодо газу

Енергетика
276
Наступного тижня продовжаться українсько-російські переговори щодо перегляду формули ціни на газ.
Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю Reuters, повідомляє Українська правда.
"Була досягнута домовленість про те, що робоча група у складі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка приступить до погодження наших позицій", - відзначив прем'єр.
Він додав, що наступного тижня до України приїде Міллер, і сторони продовжать переговори про перегляд формули ціни на газ.
Азаров підкреслив, що згідно з кабальною газовою угодою, яку підписала Юлія Тимошенко, Україна отримує газ дорожче, ніж Німеччина і Польща.
"Наші аргументи були почуті, і ми запропонували свій підхід, що включає заміну базової ціни, яка не відповідає жодним умовам ціноутворення, а по-друге, заміну складових цієї формули, ми запропонували замість газойлю включити вугілля", - цитує прем'єра прес-служба Кабміну.
Азаров переконаний, що в результаті переговорів сторони домовляться про перегляд формули ціни на газ. "Я не сумніваюся, що ми домовимося про прийнятну для нас формулу", - відзначив він, підкресливши, що додатковим аргументом має стати те, що Україна є одним з найбільших покупців російського газу і найбільшим транзитером його в країни Європи.
Ціна імпортного природного газу, що поставляється російським Газпромом Нафтогазу України в другому кварталі збільшилася до 295,6 доларів/тисячу кубометрів.
Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що справедлива ціна на російський газ для України повинна складати близько 200 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас