Президент: Без пенсійної реформи ми не створимо умов для кожної людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент: Без пенсійної реформи ми не створимо умов для кожної людини

Казна та Політика
799
Без пенсійної реформи ми не створимо умов для кожної людини, щоб вона отримувала передбачувану пенсію. Про це сказав Президент України Віктор Янукович під час спілкування з працівниками "Комплексу "Агромакс", які поцікавилися, коли в Україні всі підприємства і підприємці платитимуть заробітну плату офіційно, будуть забезпечувати її гідний рівень і разом з владою нести відповідальність за рівень соціальної сфери в державі, повідомили в прес-службі глави держави.
"Це питання дуже актуальне, і над цим питанням ми зараз працюємо. Безумовно, треба створити таку законодавчу базу і такі мотивації для людей, щоб людям було вигідно і украй необхідно отримувати легальну заробітну плату", - сказав глава держави.
Янукович відзначив, що питання легалізації заробітних плат тісно пов'язане з впровадженням пенсійної реформи, а саме - в переході з солідарної системи нарахування і виплати пенсій, яка працює зараз, в накопичувальну.
Глава держави підкреслив: "Без пенсійної реформи ми цього не зробимо - не вирішимо питання легалізації заробітної плати і не створимо умов для кожної людини, щоб вона отримувала передбачувану пенсію, яка б врахувала ту заробітну плату, яку вона зараз отримує".
"Треба, щоб ми мали можливість платити людям пенсії. Солідарна система цього вже зараз не забезпечує. Ми вже виходимо на ситуацію, коли в країні - 15 мільйонів пенсіонерів, а працюючих - 17 мільйонів, і з року в рік ці цифри наближаються один до одного. Тобто чисельність пенсіонерів збільшується, а чисельність тих, що працюють - зменшується", - підкреслив Президент.
"Держава зобов'язана забезпечити людину пенсією, а як це зробити? Якщо ситуація буде такою, яка вона зараз, то ми йдемо в нікуди. Ми не повинні грати в популізм, а повинні сказати правду. Частина легальної заробітної плати піде на накопичувальний рахунок, з якого ви отримуватимете пенсію, коли прийде час", - констатував глава держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас