До держбюджету за результатами розміщення ОВДП з початку року надійшло 15,3 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До держбюджету за результатами розміщення ОВДП з початку року надійшло 15,3 млрд гривень

Казна та Політика
166
За результатами розміщення на первинних аукціонах облігацій внутрішніх державних позик до Державного бюджету України в квітні надійшло коштів на загальну суму 4,8 млрд гривень (з початку року - 15,3 млрд гривень). Про це йдеться в огляді НБУ "Грошово-кредитний ринок України (поточні тенденції)".
Також в квітні Мінфін здійснив випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу ПАТ "Родовід Банк" (згідно з постановою Кабінету міністрів України і Національного банку України "Про взаємодію Кабінету міністрів України і Національного банку України щодо відчуження публічним акціонерним товариством "Родовід Банк" зобов'язань перед фізичними особами по вкладах і активів відкритому акціонерному товариству "Державний Ощадний банк України" від 30.03.2011 № 323) на загальну суму 3,95 млрд гривень.
Всього з початку 2011 року було здійснено розміщення державних облігацій України (з врахуванням ОВДП, випущені для збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Родовід Банк") на загальну суму 24,3 млрд гривень.
Середньозважена прибутковість ОВДП за результатами проведення аукціонів по їх первинному розміщенню в квітні склала 8,98% річних (з початку року - 8,69%). Середньозважена прибутковість ОВДП з врахуванням зобов'язань, випущених для рекапіталізації банків в квітні склала 9,2% річних (з початку року - 8,99%).
Погашення і сплата доходу по ОВДП здійснювалися своєчасно і в повному обсязі, який з початку року склав 17,1 млрд гривень, у тому числі основний борг - 12,4 млрд гривень, сплата доходу - 4,7 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас