МВФ: Білорусі потрібна стабілізаційна програма строком на 3-4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Білорусі потрібна стабілізаційна програма строком на 3-4 роки

Валюта
270
Білорусі для повного і остаточного подолання структурних проблем в економіці потрібна повномасштабна програма строком на 3-4 роки з відповідним обсягом фінансування. Таку думку експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) висловили в опублікованій 10 травня доповіді, присвяченій ретроспективної оцінки домовленості про кредит stand-by 2009 року.
При цьому, на думку фонду, основний акцент в програмі повинен робитися не на заходи макроекономічної коригування, а на структурну перебудову економіки. "На наш погляд, це більшою мірою сприятиме поверненню країни на траєкторію сталого довгострокового економічного зростання і зниження уразливості її економіки до майбутніх шоків", - говориться в доповіді.
На думку експертів МВФ, програма stand-by в цілому була реалізована успішно, проте її терміни та обсяги фінансування не дозволили повною мірою подолати структурні уразливості білоруської економіки. Це, підкреслюють вони, "вимагає значного часу, а також вкладення великих обсягів фінансових коштів".
При цьому в доповіді наголошується, що "дуже важливо забезпечити повну залученість офіційних органів, в тому числі на найвищому рівні, в розробку програми і визначення пропонованих умов".
Як раніше повідомлялося, в 2009-2010 роках Білорусь отримала п'ять траншів кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми stand-by. Загальний обсяг отриманих ресурсів склав близько 3,46 млрд доларів. Заключний, п'ятий, транш кредиту МВФ в рамках програми stand-by розміром близько 670 млн доларів Білорусь отримала в кінці березня 2010 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас