Гейтс: США витратили на військову операцію в Лівії 750 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс: США витратили на військову операцію в Лівії 750 млн дол

Казна та Політика
254
США витратили на військову кампанію в Лівії вже близько 750 млн дол. Ця сума була потрібна для фінансування програми США щодо захисту населення Лівії від режиму полковника Муаммара Каддафі, повідомив сьогодні міністр оборони США Роберт Гейтс, передає РБК з посиланням на Reuters.
"У випадку з Лівією, на жаль, нам доведеться змиритися з цими витратами", - заявив глава Міноборони США, відповідаючи на питання американських військовослужбовців.
У ході свого виступу Гейтс висловив думку, що спроби уряду країни скоротити витрати в рамках програми зі зниження бюджетного дефіциту, ймовірно, не зроблять впливу на військові кампанії в Афганістані та Іраку, які фінансуються з інших джерел, ніж оборонний бюджет США.
"Що стосується військових операцій у світі, в яких беруть участь службовці американської армії, я вважаю, що бюджетні проблеми держави не зроблять негативного впливу на їх фінансування", - уклав Гейтс.
Додамо, що 13 травня 2011 року лідери лівійської опозиції запрошені в Білий дім. Як повідомили представники адміністрації американського Президента Барака Обами, члени Національної перехідної ради Лівії зустрінуться з радником з національної безпеки США Томом Донілоном, а також з американськими конгресменами. Уточнюється, що в розкладі візиту зустріч з Обамою не передбачена.
У ході першого відвідування Білого дому представники лівійської опозиції намагатимуться переконати американську сторону у своїй прихильності до "моделі побудови демократичного суспільства в Лівії", відзначили члени Національної перехідної ради Лівії напередодні поїздки.
Нагадаємо, з лютого поточного року в Лівії почалися масові акції протесту проти режиму глави країни Каддафі, які переросли у громадянську війну між прихильниками і супротивниками лідера країни.
Поступово армія Каддафі почала брати гору над бунтівниками, проте Рада Безпеки ООН 17 березня 2011 року ухвалила резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і відкриває можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні. Відразу ж після цього коаліція з ряду європейських країн, а також США і Катару почала завдавати ударів по військових і цивільних стратегічних об'єктах, які перебувають в руках лівійського уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас