Депутати дозволили не декларувати витрати менше 150 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати дозволили не декларувати витрати менше 150 тис. грн.

Казна та Політика
1254
Верховна Рада, як і очікувалося, внесла уточнення до антикорупційного закону, який був прийнятий, але не був направлений на підпис президенту.
Внесеними змінами передбачено, що фінансові операції підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу в разі, якщо сума дорівнює або перевищує 150 тис. грн. Раніше ліміт був встановлений на рівні 50 тис. грн.
Як повідомляє УНІАН, голова комітету з питань правової політики Сергій Міщенко (фракція БЮТ) обурений рішенням парламенту.
За словами депутата, коли законопроект розглядався в другому читанні, то голова на засіданні парламенту з голосу назвав суму 50 тис. грн., і депутати проголосували за цю пропозицію. З незрозумілих причин виникла цифра 150 тисяч гривень. "Звідки вони взяли ці 150 тисяч, не голосуючи сьогодні цих змін, цієї поправки", - дивується Міщенко.
На думку депутата, рішення парламенту - "це абсурд, який взагалі нівелює питання декларування доходів суб'єктів корупційних діянь і членів їхніх сімей".
Раніше нардеп Геннадій Москаль звернув увагу, що через порушення процедури прийняття антикорупційний закон можна буде без зусиль оскаржити в Конституційному Суді.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас