Втрати Єгипту від спаду туризму перевищили 2,2 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати Єгипту від спаду туризму перевищили 2,2 мільярда доларів

Казна та Політика
308
З початку цього року втрати Єгипту від спаду туризму перевищили 13,5 мільярда єгипетських фунтів (2,2 мільярда доларів США). Про це повідомив міністр туризму Єгипту Мунір Фахрі Абд Ан-Нур. Лише в березні, коли намітилося пожвавлення туризму після двомісячного спаду, відзначив він, казна недолічилася 600 мільйонів доларів, що на 65% менше в порівнянні з доходами за аналогічний період минулого року.
В кінці січня – початку лютого, коли в країні спалахнули масові антиурядові виступи, і іноземні туристи з міркувань безпеки в масовому порядку покинули країну, більшість готелів на курортах спорожніли, персонал був відправлений у безстрокову відпустку або звільнений через неможливість виплачувати зарплату. Лише у березні туристи поступово почали повертатися. У березні, за словами міністра, в Єгипті відпочило 535 тисяч іноземців, в той час як рік тому ця цифра перевищувала 1,3 мільйона туристів зі всього світу.
Минулого року Єгипет відвідали 14 мільйонів туристів, у тому числі майже 3 млн росіян. Туризм складає одну з основних статей доходів бюджету країни, принісши, лише за підсумками 2010 року, близько 13 мільярдів доларів. У цьому секторі зайнято до 10% робочої сили країни.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас