Безробіття в ПАР становить 25%, незважаючи на ситуацію на авторинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в ПАР становить 25%, незважаючи на ситуацію на авторинку

Казна та Політика
422
Незважаючи на репутацію всесвітньо відомого виробника автомобілів, Південно-Африканська республіка продовжує страждати від безробіття. У IV кварталі 2008 р. рівень безробіття в країні склав 21,9%, в III кварталі 2010 р. зріс до 25,3% у зв'язку з глобальним крахом системи кредитування, внаслідок чого без роботи залишилися близько 1 млн південноафриканців.
Зараз рівень безробіття становить приблизно 25%. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.
Високий рівень безробіття в ПАР викликаний також тим, що автовиробники активно використовують роботів у виробничому процесі, а це залишає людей без роботи. Така ситуація на заводі Daimler AG в ПАР, що випускає відомі автомобілі класу "люкс", зокрема Mercedes-Benz C-Class Sedan.
Daimler AG виробляє автомобілі марок Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Ford Motor Co. і Toyota Motor Corp. Корпорація влила 4,65 млрд дол. в економіку ПАР для розвитку автомобілебудування. "Для нас це ринок, що розвивається. Уряд ПАР надає нам широку підтримку, ми маємо в своєму розпорядженні гнучку і мотивовану робочу силу", - заявляє головний фінансовий директор представництва Mercedes-Benz в ПАР Бернд Швендтке.
Торік автомобільні компанії ПАР виробили 472 тис. 49 автомобілів, що на 26% більше, ніж в 2009 р. Уряд ставить мету підвищити рівень виробництва до 1 млн автомобілів до 2020 р. Крім того, треба сказати, що фондовий ринок і курс національної валюти - ранда - в ПАР, провідному постачальнику платини, тісно об'єдналися під час глобального товарного підйому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас