Новий закон зобов'язав родичів президента декларувати доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон зобов'язав родичів президента декларувати доходи

Казна та Політика
212
Закон про доступ до публічної інформації, який після підпису президента набрав чинності, передбачає оприлюднення декларацій про доходи близьких родичів президента, членів уряду, губернаторів, нардепів.
Зокрема, в 6-й статті закону про доступ до публічної інформації відмічено, що декларації про доходи осіб і членів їхніх сімей, які претендують або обіймають виборну посаду в органах влади, а також тих, хто вже обіймає посаду держслужбовця 1 і 2 категорії, не є інформацією з обмеженим доступом, пише "Дело".
Це означає, що дані про доходи родичів цих чиновників є інформацією, яка може і має бути надана будь-якому громадянину України на його вимогу.
Нагадаємо, парламент ухвалив закон про принципи запобігання і протидії корупції в Україні.
Цим документом Верховна рада вводить норму про обов'язкове декларування чиновниками своїх доходів і витрат, а також доходів членів їхніх сімей.
Близькими особами чиновників, згідно з законом, є: чоловік, дружина, діти, батьки, рідні брати і сестри, дідусь, бабуся, внуки, усиновлювачі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права і зобов'язання з чиновниками.
Сам закон набере чинності лише в липні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас