Арбітражний трибунал відхилив більшість позовних вимог "Remington Worldwide Limited" до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбітражний трибунал відхилив більшість позовних вимог "Remington Worldwide Limited" до України

Енергетика
578
Арбітражний трибунал Арбітражного інституту Торговельної палати м. Стокгольм 28 квітня 2011 р. відхилив більшість позовних вимог компанії "Remington Worldwide Limited" до України на суму 35,9 млн дол. Про це повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає прес-служба Мін'юсту.
Позивач звернувся із запитом про арбітраж в Арбітражний інститут Торговельної палати м. Стокгольм проти держави Україна 22 вересня 2008 р. Компанія "Remington Worldwide Limited" звинувачувала Україну в порушенні умов договору до Енергетичної хартії (ратифікованого Верховною Радою України 6 лютого 1998 р.).
Заявлена компанією "Remington Worldwide Limited" сума позовних вимог склала 35 млн 923 тис. 997 дол. Крім того, позивач звертався в Арбітражний трибунал з проханням компенсувати витрати юристів, експертів, арбітражні витрати і відсотки на дату сплати.
Трибунал визнав порушення державою Україна лише одного положення пункту 1 статті 10 договору до Енергетичної хартії, зокрема, в частині створення стабільних, сприятливих і прозорих умов інвесторам інших договірних сторін.
Загальна сума, присуджена компанії "Remington Worldwide Limited" як компенсація збитків, завданих у зв'язку з порушенням зобов'язань, передбачених статтею 10 договору до Енергетичної хартії, становить 4 млн 493 тис. 465 дол. і річні відсотки на вказану суму з дати винесення арбітражної ухвали до дати оплати присудженої суми в повному розмірі, згідно з середньою ставкою LIBOR за 3 місяці за відповідні періоди, збільшеною на 4 відсоткові пункти.
Арбітражні витрати сторони несуть в рівних частинах, а витрати, понесені сторонами під час арбітражного провадження, кожна сторона несе самостійно.
В даний час українською стороною здійснюється правовий аналіз рішення Арбітражного трибуналу від 28 квітня 2011 р., прийнятого за позовом компанії "Remington Worldwide Limited" до України, на предмет наявності правових підстав для його скасування або визнання недійсним згідно з законом Швеції "Про арбітраж" 1999 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас