Білоруські держбанки чекають девальвації білоруського рубля на 65% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські держбанки чекають девальвації білоруського рубля на 65%

Казна та Політика
627
Середній курс купівлі держбанками Білорусії іноземної валюти в цій країні перевищує офіційний на 65%, пише у вівторок опозиційний білоруський інтернет-ресурс "Хартія 97".
В середовищі держбанків найбільш прийнятний для експортерів курс купівлі безготівкового долара пропонує Белінвестбанк - 5 100 білоруських рублів. Якщо операція перевищує 20 тис. доларів, банк готовий запропонувати курс 5 150 за долар. У Беларусбанку купити долари в юридичних осіб готові за 4 800 рублів, а ось продати - за 5 000. Такий "неофіційний" курс прогнозується на найближчі два тижні.
Офіційний курс Нацбанку запропоновані суми перевищують в середньому на 65%. Тому юристи державних банків попереджають: операції можливі лише в результаті індивідуальних переговорів з юридичною особою і з укладенням додаткового договору. Якщо ж юридична особа звертатиметься з проханням продати їй валюту, має скликатися фінансовий комітет банку, який прийме рішення, чи доцільно ще продавати цій фірмі або підприємству долари, чи достатньо важливі причини, які вказані в заяві, повідомляє Белстат.
За словами економіста Ірини Урбан, відкладений попит на валюту такий, що припливу валюти не вистачає для його задоволення. "Зміцнення валюти при такій ситуації не буде. До того ж продовжуватимуть падати експорт і імпорт. Це вплине також на зайнятість населення. 600 тис. осіб припинили роботу, повідомив Белстат. Тож це не остаточна цифра, якщо і далі прийматимуться такі неефективні заходи", - вважає експерт.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас