Клюєв роздав доручення щодо поправок до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв роздав доручення щодо поправок до Податкового кодексу

Казна та Політика
926
Уряд України уважно працюватиме зі всіма пропозиціями підприємців, у тому числі про необхідність внесення поправок до Податкового кодексу.
Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи пропозиції Координаційної ради з розвитку малого і середнього бізнесу при Кабінеті Міністрів.
За підсумками проведеного на минулому тижні засідання ради перший віце-прем'єр дав доручення відповідним органам влади щодо кожної пропозиції.
Клюєв заявив, що Міністерство фінансів, Мінекономрозвитку, Міністерство юстиції і Державна податкова служба пропрацюють питання зняття обмежень на реєстрацію платниками ПДВ платників єдиного податку. "В разі потреби будуть підготовлені пропозиції до розгляду в другому читанні проекту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу і деяких інших законодавчих актів", - додав перший віце-прем'єр.
"На основі пропозицій підприємців Державна податкова служба отримала доручення забезпечити однозначне тлумачення і застосування норм Податкового кодексу про стягнення збору за спеціальне водокористування", - повідомив Клюєв.
За його словами, також розроблятимуться пропозиції щодо можливостей зменшення ставки єдиного соціального внеску.
Клюєв відзначив, що ще одним дуже важливим питанням, яке порушують підприємці, є питання підтримки бізнес-інкубаторів і технопарків. "Я взагалі вважаю, що створення умов для розвитку інноваційних виробництв, у тому числі у сфері малого і середнього бізнесу, є одним з найважливіших завдань уряду на сьогоднішньому етапі", - сказав перший віце-прем'єр.
Він також доручив Мінрегіонбуду терміново проінформувати Кабінет міністрів і Координаційну раду про стан нормативного регулювання розміщення так званих малих архітектурних форм, а також прискорити затвердження порядку розміщення тимчасових споруд відповідно до статті 28 закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Мінрегіонбуд повинен включити представників Координаційної ради підприємців до складу робочої групи з оцінки і спрощення процедур погодження і введення в експлуатацію будівництв, тимчасових споруд і МАФів.
За словами Клюєва, багато нарікань у підприємців викликають механізми нормативної оцінки землі, тому Мінагрополітики разом з іншими органами виконавчої влади за участю Координаційної ради мають провести аналіз існуючих методик грошової оцінки землі і в 10-денний термін проінформувати Кабінет міністрів.
Перший віце-прем'єр також повідомив, що Київська міська держадміністрація отримала доручення провести зустріч з представниками адміністрацій ринків і підприємців, що працюють на них, для обговорення і вирішення проблем ринкової торгівлі, включаючи стихійну торгівлю. Столична адміністрація також повинна провести перевірку роботи КП "Київпарксервіс", перевірити скарги підприємців і вжити заходів в разі виявлення порушень або зловживань.
За словами Клюєва, Мінекономіки і Антимонопольному комітету необхідно пропрацювати пропозицію про встановлення мінімального обсягу торговельних площ в супермаркетах і гіпермаркетах для продукції місцевого виробника.
"Ми нагадали керівникам всіх регіонів про необхідність суворого дотримання вимог закону про основи державної регуляторної політики при прийнятті відповідних актів на регіональному і місцевому рівнях. Також на підставі скарг підприємців буде проведена детальна перевірка рішень місцевої влади в Алчевську і Ялті", - заявив Клюєв.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас