Слідчий ГПУ затвердив Власенка захисником Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідчий ГПУ затвердив Власенка захисником Тимошенко

Кримінал
356
Слідчий Генеральної прокуратури України затвердив захисником Юлії Тимошенко у справі щодо газових домовленостей з Російською Федерацією народного депутата Сергія Власенка. Про це Тимошенко заявила журналістам по завершенню візиту в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні Сергій Власенко офіційно допущений ГПУ як мій захисник... Це підтверджує, що ми були праві і вимагали законних дій і очевидно, що прокуратура здійснила саботаж (не допускаючи Власенка до захисту Тимошенко)", - сказала Тимошенко.
Нагадаємо, раніше Тимошенко відзначала, що в разі, якщо ГПУ відмовиться допустити Власенка до її захисту, вона не буде шукати інших захисників і буде опротестовувати таке рішення ГПУ в українських судах і в Міжнародному суді з прав людини.
4 травня ц.р. Тимошенко заявила, що адвокат Богдан Ференц, як і раніше буде вести справи, порушені щодо неї ГПУ, а захисником у справі про газові махінації буде виступати народний депутат Сергій Власенко.
Раніше ГПУ заявила, що в разі подальшого невиконання Тимошенко процесуальних рішень слідчого, ГПУ буде змушена звернутися до суду для зміни їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту. ГПУ попередила Тимошенко про те, що в разі необрання нею захисника, слідчий призначить їй безкоштовного захисника за державний рахунок, вибравши з 28 тис. адвокатів, зареєстрованих в Україні.
ГПУ також звинуватила Тимошенко в тому, що вона знову зірвала проведення запланованих слідчих дій з її участю. За інформацією ГПУ, відмовившись від послуг адвоката Б. Ференца і будучи повідомленою про необхідність явки до слідчого з іншим, обраним нею захисником на 12:00 3 травня 2011 року, Тимошенко з'явилася без захисника і заявила, що бажає мати захисником лише народного депутата України Власенка, свідомо знаючи, що він як народний депутат України, не може займатися адвокатською діяльністю.
Повідомляється, що слідчий ГПУ раніше вже відмовляв у задоволенні клопотання Тимошенко про допуск Власенка як захисника на підставі ст. 3 закону України "Про статус народного депутата України", згідно з яким народному депутату України забороняється займатися адвокатською діяльністю.
15 квітня 2011 року генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 р. загрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас