Президент Португалії закликав співвітчизників жити за коштами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Португалії закликав співвітчизників жити за коштами

Казна та Політика
440
Президент Португалії Анібал Каваку Сілва закликав співвітчизників почати жити за статками після укладання урядом цієї проблемної країни єврозони меморандуму з ЄС і МВФ про фінансову допомогу в обмін на приведення до ладу держфінансів.
"Багато португальців повинні змінити свої споживчі звички і уникати необов'язкових витрат", - підкреслив він у зверненні до нації. Щоб добитися цього, "держава повинна показати приклад стриманості у витратах і боротьби з марнотратством", вказав він.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, президент застеріг від надмірних сподівань на зовнішню допомогу. "Угода не означає, що європейські країни і міжнародні інститути видали карт-бланш на те, щоб все залишалося, як колись, - пояснив глава держави. - Це всього лише можливість, яка дається не безкоштовно. Вона обмежена певним строком і в найближчі роки не представиться знову".
Каваку Сілва висунув перед Португалією три основні завдання: збільшити внутрішні заощадження, наростити виробництво експортозаміщувальних товарів, повернути довіру міжнародних фінансових ринків. При цьому, попередив він, необхідно дбайливо розпорядитися наявними "мізерними ресурсами" для захисту найбільш вразливих верств населення і запустити механізм економічного зростання. "Важливо створити умови для сталого середньострокового і довгострокового економічного зростання та збільшення зайнятості", - сказав президент. Згідно з прогнозами уряду, і в нинішньому, і в наступному році ВВП буде знижуватися приблизно на два відсотки.
Глава держави попередив португальців про серйозність наслідків у разі неефективного розпорядження кредитами. "Хочу сказати гранично чітко, що якщо ми не скористаємося цією можливістю, то через три роки опинимося в гіршому становищі", - сказав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас