У Києві - 800 мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві - 800 мільйонерів

Казна та Політика
4632
37-річний житель Оболонського району був спійманий на тому, що "забув" здати декларацію на 415 млн грн., які він отримав від цінних паперів. Тепер викритий "підпільний мільйонер" судиться з податковою, мовляв, збирався сплатити в наступному... Податківці кажуть, що це найбільший їхній улов мінімум за останні декілька років.
Багатій потрапив у поле зору податківців у рамках розслідування однієї з кримінальних справ. Від нього вимагають заплатити до бюджету більше 63 млн грн. (15-відсотковий податок на доходи фізосіб). Про це нам сказав начальник прес-служби податкової адміністрації Києва Микола Ковтуненко. Нагадаємо, нещодавно закінчився термін прийому декларацій від громадян і податкова Києва підводить підсумки. Там кажуть, що "забудькуватих" мільйонерів у Києві вистачає.
У столиці декларують свої доходи 97% тих, кому це належить по службі. Серед "підпільних багатіїв" є продавці ювелірки, комп'ютерної техніки, карток поповнення рахунку мобільних телефонів і навіть власники великих квартир, які здають їх в оренду.
Наприклад, дві торговки ювелірними виробами "забули" вказати 1,8 млн грн. прибутку. Одна торгувала в підземному переході на станції метро "Академмістечко", інша - в Деснянському районі. У Шевченківському районі бізнесмен не відобразив у фінзвіті операції з продажу карток поповнення рахунку і стартових пакетів мобільного зв'язку на 5,3 млн грн. А в одному з торгових центрів податківці знайшли продавця одягу, яка приховала прибуток в 1,7 млн ​​грн. За ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах порушників може загрожувати в'язниця до 10 років і конфіскація майна.
У Києві задекларували доходи розміром понад 1 млн грн. близько 800 осіб. Найчастіше, за словами податківців, такі доходи киянам приносять вдалі інвестиції в цінні папери, будівельний бізнес, нерухомість (земля і будівлі), торгівля бензином.
"Сфера, де конкретні люди можуть заробити великі гроші, абсолютно непередбачувана - умовно кажучи, перший мільйон він міг заробити на землі, а другий - на цінних паперах. Але податкова не веде статистику за галузями, в яких фізособи заробляють гроші, оскільки це заборонено законом", - розповів нам Микола Ковтуненко
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас