У Нацраді не вірять, що держава може фінансувати суспільне мовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацраді не вірять, що держава може фінансувати суспільне мовлення

Казна та Політика
83
В Україні суспільне мовлення може існувати за гроші державного бюджету. Про це заявила заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.
Зокрема, Мудрак зазначила, що в законопроекті про суспільне мовлення є «нюанс», який викликає побоювання - це державне фінансування.
"Якщо ми дивимося законопроект про громадське мовлення, там дійсно є нюанс, який може бути для професіоналів під питанням. Це питання фінансування. Я не вірю в те, що суспільне мовлення в нашій країні може існувати за гроші державного бюджету. Це зрозуміла тоді повністю вся мотивація витрат з державного бюджету. І знову ж таки причетність до неї влади", - зазначила заступник голови Нацради.
"Досвід існування суспільного мовлення в різних країнах різний, в тому числі і державне фінансування існує. Є опори, які дають шанс за правильної побудови і за правильного менеджменту бути незалежним, - це наглядова рада - редакційна рада. І так, як вона виписана в цьому законопроекті, з 14 членів 3 тільки є представниками влади, всі інші - це суспільний сектор", - сказала Мудрак.
"Крім того, там же прописано, що державне фінансування передбачає все ж, що це перехідна модель, ми все ж можемо говорити про абонплату на певному етапі, коли фактично через 3-4 роки становлення відбудеться", - заявила вона.
"Маючи законопроект, який з 1997 року пройшов, по-моєму, вже 50 разів різного роду видінь, змін, ми зараз маємо все-таки фінальний документ", - сказала вона.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас