Уряд Японії: Ми будемо зберігати курс на підтримку атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії: Ми будемо зберігати курс на підтримку атомної енергетики

Енергетика
150
Японія буде продовжувати використовувати атомну енергетику незважаючи на події на АЕС Фукусіма-1, які відбулися після березневого землетрусу, заявив у неділю представник японського уряду Іосіто Сенгоку.
"Уряд буде зберігати свій нинішній курс на підтримку атомної енергетики", - сказав Сенгоку в ефірі телеканалу NHK.
За словами Сенгоку, уряд не буде просити енергетиків відключати ядерні реактори АЕС за винятком трьох енергоблоків на АЕС Хамаока з метою безпеки.
За словами прем'єр-міністра Наото Кана, влада Японії прийшла до рішення відключити три реактори АЕС Хамаока "через стурбованість з приводу безпеки населення" - раніше сейсмологи зробили прогноз, згідно з яким у районі станції велика ймовірність повторення землетрусу магнітудою 8,0 і більше.
За словами Сенгоку, ймовірність сильного землетрусу в районі АЕС Хамаока в найближчі 30 років досягає 87%.
При цьому реактори на першому і другому енергоблоках Хамаока були зупинені раніше. Таким чином, зупинка реакторів на третьому, четвертому та п'ятому енергоблоках призведе до повної зупинки станції.
Як повідомило японське агентство Кіодо з посиланням на ядерне агентство Японії (NISA), Хамаока, розташована в префектурі Сідзуока на острові Хонсю, ймовірно, буде виведена з експлуатації на два роки.
Нагадаємо, після потужного землетрусу 11 березня в Японії через відмову системи охолоджування на АЕС Фукусіма-1 відбулися вибухи на першому, другому і третьому енергоблоках, пізніше відзначалися вибух і кілька загорянь на четвертому енергоблоці.
Через декілька витоків радіації влада евакуювала людей з 20-кілометровій зони навколо АЕС, а також ввела заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів. 12 квітня влада Японії оголосила про підвищення рівня небезпеки на Фукусіма-1 до максимального, рівного чорнобильському.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас