ФРС: Після другого раунду кількісного пом'якшення треба тимчасово не підвищувати процентну ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Після другого раунду кількісного пом'якшення треба тимчасово не підвищувати процентну ставку

Казна та Політика
440
Офіційний представник Федеральної резервної системи (ФРС) США сказав, що після того, як закінчиться термін другого раунду кількісного пом'якшення щодо купівлі довгострокових облігацій держпозики ФРС слід обирати вичікувальну позицію і утриматися від негайного підвищення відсоткової ставки, передає "Сіньхуа".
Як сказав президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Буллард, після закінчення терміну другого раунду кількісного пом'якшення в червні цього року ФРС треба на якийсь час зберегти стабільну відсоткову ставку з федеральних фондів з тим, щоб дозволити Федеральному комітету ФРС з відкритого ринку більше точно оцінити економічну ситуацію.
Для протидії фінансовій кризі та економічного занепаду в грудні 2008 р. ФРС знизила відсоткову ставку з федеральних фондів до найнижчого в історії рівня - 0,25%, який зберігається і до сьогоднішнього дня. Крім того, ФРС також вжила два раунди кількісного пом'якшення, тобто придбала довгострокові облігації держпозики та органів і влила частку ліквідності на ринок, зберігши низьковідсоткову обстановку в США. У листопаді 2010 р. ФРС оголосила про другий раунд кількісного пом'якшення на суму 600 млрд дол, термін якого закінчиться в червні 2011 р. У зв'язку з тим, що дана грошово-кредитна політика призвела до девальвації американського долара і збільшила глобальний інфляційний тиск, ФРС зазнала широкої критики з боку всього світу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас