Мінфін: Щоб підтримувати імідж України, потрібно ще більше залазити в борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Щоб підтримувати імідж України, потрібно ще більше залазити в борги

Казна та Політика
518
Україні необхідно виходити на ринок зовнішніх запозичень кілька разів на рік, вважають у Міністерстві фінансів України.
"Для підтримки інвестиційного іміджу України, розширення кола інвесторів і встановлення з ними довгострокових відносин необхідно бути активним гравцем на міжнародних ринках капіталу і здійснювати вихід на них кілька разів на рік", - вказується в повідомленні на веб-сайті Мінфіну.
За оцінкою міністерства, такий підхід дає можливість уряду вести зважену та гнучку політику у сфері управління державним боргом виходячи з відповідних планів і обґрунтованих прогнозів потреби держави у фінансових ресурсах.
Разом з тим, згідно з повідомленням, прийняття рішення про випуск єврооблігацій у другому півріччі 2011 року залежить від кон'юнктури міжнародних ринків капіталу.
У повідомленні також висловлюється думка, що політична стабільність, а також ефективне та плідне співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями створили передумови підвищення суверенних кредитних рейтингів України провідними міжнародними рейтинговими агентствами на кілька позицій.
Як повідомлялося, держбюджет України на 2011 рік передбачає залучення країною за рахунок розміщення облігацій зовнішньої державної позики $4,5 млрд, а також $500 млн - від Світового банку. У середині лютого поточного року Україна вже розмістила випуск 10-літніх єврооблігацій на $1,5 млрд із прибутковістю 7,95% річних.
Сукупний державний борг України (прямий і гарантований) збільшився за січень-березень на 3,9%, до $ 56,411 млрд і знову оновив історичний максимум. Уряд України оцінював держборг на кінець 2010 року в 39,6% ВВП і прогнозує його зростання цього року до 44,2% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас