Будівництво Nabucco відклали до 2013 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво Nabucco відклали до 2013 р

Енергетика
462
Консорціум Nabucco переніс початок будівництва свого газопроводу з 2012 р. на 2013 р., а початок постачань газу по ньому - на 2017 р., повідомив керівний директор Nabucco Gas Pipeline International Рейнхард Мітчек.
За словами Мітчека, Nabucco сам по собі є "досить розвиненим проектом, і його реалізація могла б початися і раніше, проте більш раціональною є синхронізація термінів початку його реалізації з діяльністю за проектом всіх залучених в інвестиційну ланцюжок сторін".
"Враховуючи терміни видобутку в Центральній Азії і на Близькому Сході, консорціум Nabucco змінив терміни реалізації проекту. Будівництво газопроводу очікується в 2013 р., а початок постачань по ньому - в 2017 р.", - сказав Мітчек.
Рішення про чергове перенесення термінів будівництва Nabucco прозвучало наступного дня після інформації про те, що проектна вартість газопроводу Nabucco зросла з 7,9 млрд євро до 12-15 млрд євро. Джерела Reuters повідомляли, що ухвалення остаточного інвестиційного рішення з газопроводу може бути відкладене до 2012 р. у зв'язку зі збільшенням вартості та неврегульованим питанням про постачання газу. Раніше воно переносилося на 2011 р. через тривалі переговори з постачанням блакитного палива з Азербайджану.
Nabucco - проектований магістральний газопровід протяжністю 3,3 тис. км, який піде в обхід Росії з Центральної Азії в країни Євросоюзу, перш за все до Австрії і Німеччини. Його проектна потужність - 26-32 млрд куб. м газу на рік. Учасниками проекту Nabucco є компанії OMV Gas GmbH (Австрія), Botas (Туреччина), Bulgargaz (Болгарія), SNTGN Transgaz S.A. (Румунія), MOL Natural Gas Transmission Company Ltd. (Угорщина), RWE (Німеччина). Кожен з учасників має рівні частки - по 16,67%.
Спочатку проект трубопроводу Nabucco, представлений в 2004 р., передбачав постачання газу з родовищ Ірану в Перській затоці. У 2006 р. у зв'язку з конфліктом навколо іранської ядерної програми було ухвалено рішення змінити проект таким чином, щоб мати можливість поставляти газ із Туркменії, Узбекистану та Азербайджану.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас