Тимошенко: В пенсійній реформі закладена інша вибухівка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: В пенсійній реформі закладена інша вибухівка

Казна та Політика
2514
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко обіцяє соціальні страйки в разі проведення владою пенсійної реформи в нинішньому вигляді.
Про це вона заявила на зустрічі з жителями села Сонячне Сумської області, повідомляє персональний сайт Тимошенко.
"Ми сьогодні піднімаємо людей на той випадок, якщо вони почнуть проводити цю антисоціальну пенсійну реформу в парламенті, щоб ми всіма силами - можливими і неможливим - зупиняли прийняття цього закону, тому що потім люди не знайдуть своїх пенсій", - сказала вона.
За словами Тимошенко, урядова пенсійна реформа призведе до руйнування національної системи пенсійного забезпечення.
"Підвищення пенсійного віку для чоловіків і жінок - це недопустимо. Але в цьому законопроекті закладена інша вибухівка: всі пенсійні податки і внески, які платять працюючі люди, влада планує направити до приватних фондів. Це - найстрашніше", - відзначила лідер партії "Батьківщина".
За її словами, урядовий проект закону про пенсійну реформу передбачає зменшення ролі державного Пенсійного фонду. "Вони планують, щоб ці внески йшли не до державного Пенсійного фонду, а до спеціальних пенсійних фондів, які створюються наближеними до чинної влади людьми, по суті, тіньовими бізнесменами. І коли прийде час отримувати вам пенсії, то вам розповідять, що вони, на жаль, збанкрутіли, їх просто немає, як це було з трастами. У цьому полягає небезпека", - пояснила вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас