АУБ закликає НБУ ініціювати удосконалення здійснення держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ закликає НБУ ініціювати удосконалення здійснення держзакупівель

Казна та Політика
112
Асоціація українських банків закликає Національний банк ініціювати удосконалення здійснення державних закупівель.
Про це йдеться в повідомленні АУБ.
"Асоціація українських банків звернулася до Національного банку з пропозицією ініціювати внесення змін до закону України "Про здійснення державних закупівель", - сказано в повідомленні.
Зокрема, згідно зі ст. 7 цього закону, під час оплати за договорами про закупівлю замовниками державних закупівель разом з платіжними дорученнями банків мають надаватися документи щодо державних закупівель відповідно до закону "Про банки і банківську діяльність".
Водночас, ст. 51 закону встановлено, що під час оплати за цими договорами банки перевіряють наявність звіту про результати здійснення процедури закупівлі та інших документів.
"...Нормами закону про банки і закону про закупівлі не визначено конкретний перелік документів, які повинні подаватися в банки при оплаті за договорами про закупівлі, що створює передумови до виникнення суперечок з клієнтами і різного виконання банківськими установами норм цих законів" , - йдеться в повідомленні.
Крім того, АУБ запропонував НБУ розширити перелік випадків, визначених ст. 2 закону, на які не поширюється дія цього закону, включивши в такі випадки послуги банків з відкриття та обслуговування рахунків.
Як повідомляло агентство, Антимонопольний комітет ініціює впровадження електронних торгів при проведенні державних закупівель.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас