У Балтійському морі завершилося прокладання першої гілки "Північного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Балтійському морі завершилося прокладання першої гілки "Північного потоку"

Енергетика
439
Прокладка першої гілки газопроводу "Північний потік" по дну Балтійського моря завершена. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії Nord Stream AG, оператора проекту.
Останній відрізок труби був прокладений трубопрокладальним судном Castoro Sei 4 травня на відстані 674 кілометрів від початкової точки газопроводу на російському березі. Перша труба гілки була прокладена Castoro Sei в квітні 2010 року.
Всі три секції першої гілки "Північного потоку" будуть сполучені між собою літом 2011 року, сказано в повідомленні Nord Stream. Сполучення буде в двох точках: на глибині близько 80 метрів у Фінській затоці і біля берегів шведського острова Готланд на глибині близько 110 метрів.
Початок транспортування газу по прокладеній гілці "Північного потоку" заплановано на четвертий квартал 2011 року. У тому ж кварталі вся система цілком повинна буде пройти випробування до введення в експлуатацію.
Загальна протяжність "Північного потоку" складе 1224 кілометри. Після завершення другої нитки газопроводу по тому ж маршруту його потужність досягне 55 мільярдів кубометрів палива на рік. Пропускна спроможність першої нитки складе 27,5 мільярда кубометрів на рік.
"Північний потік", який зв'яже Росію і Німеччину через Балтику, як передбачається, може здешевити постачання російського газу в ЄС, оскільки газопровід не проходить по території країн-посередниць.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас