Точка зору: Період підвищеної інфляції в США не буде тривалим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Період підвищеної інфляції в США не буде тривалим

Казна та Політика
398
Період підвищеної інфляції в США навряд чи буде тривалим, оскільки ціни на сировині навряд чи підніматимуться і далі, вважає новий глава Федерального резервного банку Сан-Франциско Джон Уїльямс, слова якого цитує агентство Bloomberg.
"Перед економікою зараз стоїть безліч проблем, але я не думаю, щоб неконтрольована інфляція була однією з них, - заявив Д.Уїльямс в своїй першій промові на новому посту, куди він був призначений після того, як його попередниця Джанет Йеллен стала заступником голови ради керівників Федеральної резервної системи (ФРС). - Проте, одним з найважливіших питань, що стоять перед ФРС, є питання про те, що робити з інфляцією".
"Я розглядаю можливість існування тривалого періоду підвищеної інфляції як дуже маловірогідну, - заявив Д.Уїльямс, відзначивши, що темпи зростання цін досягнуть максимуму до середини року, а потім повернуться до рівня 1,25-1,5%. - Якщо ми виявимо ознаки погіршення ситуації, ми діятимемо рішуче і швидко, аби гарантувати цінову стабільність".
Д.Уїльямс в своїй промові на заході некомерційної організації Town Hall Los-Angeles виступив на підтримку нинішньої політики ФРС, заявивши, що нещодавні макроекономічні дані були недостатньо надихаючими і що американській економіці ще лише належить відновити мільйони втрачених під час рецесії робочих місць.
За словами глави ФРБ, на своєму шляху відновлення стикається з "потужними зустрічними вітрами", в числі яких він згадав високі ціни на бензин і ринок житла, що "перебуває в глибокій депресії", в той же час експерт відзначив, що в економіці зберігається "достатній поступальний імпульс для подолання цих перешкод".
Д.Уїльямс дав прогноз щодо зростання американської економіки, згідно з яким в поточному кварталі ВВП США зросте більш ніж на 3% після підвищення в першому кварталі на 1,8%, за попередніми даними Мінторгу США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас