Нардеп пропонує витратити гроші від продажу "Укртелекому" на похорон вкладників Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп пропонує витратити гроші від продажу "Укртелекому" на похорон вкладників Сбербанку

Казна та Політика
2712
Народний депутат України Олег Ляшко пропонує виділити частину коштів від приватизації на організацію ритуальних заходів померлих українців за рахунок невиплачених їм проіндексованих внесків в установи радянських "Сбербанку" і "Укрдержстраху". Про це йдеться в проекті закону № 8456 від 29 квітня 2011 року, текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту.
Законопроектом пропонується внести відповідні зміни до держбюджету на 2011 рік. Зокрема пропонується виділити не менше 500 млн. грн. з коштів, залучених до бюджету шляхом приватизації в поточному році, на покриття державою своїх зобов'язань перед вкладниками.
"Реалізація положень даного закону, у разі його ухвалення, не потребує додаткових витрат з держбюджету, до якого вже повинні надійти 10 млрд. 575,1 млн. грн. отриманих Фондом держмайна за продаж 11 березня 2011 92,79% держпакету акцій ТОВ "Укртелеком", який створювався за рахунок, в тому числі, і засобів нинішніх громадян України, що мали вклади в установах Ощадного банку СРСР або страхові внески в колишньому Укрдержстраху", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас