Опитування: Росіяни не вірять у достовірність відомостей чиновників про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Росіяни не вірять у достовірність відомостей чиновників про доходи

Казна та Політика
91
Росіяни, як і раніше, скептично ставляться до достовірності наданих чиновниками відомостей про доходи - тільки 1% громадян впевнені, що в деклараціях відображені всі грошові кошти і майно держслужбовців, повідомили "Інтерфаксу" соціологи "Левада-Центру".
Як показало квітневе всеросійське опитування, 88% населення вважає, що ту чи іншу частину доходів чиновники приховують. Про це частіше говорять москвичі (84%), малозабезпечені росіяни (82%), молоді люди до 24 років та від 25 до 39 років (по 80%).
Генпрокуратура Росії раніше назвала незадовільною ситуацію з наданням службовцями відомостей про доходи. "Службовці всіх рівнів при поданні відомостей про доходи у 2010 році допускали численні порушення закону. Більше половини порушень виявлено при проведенні перевірок в органах місцевого самоврядування", - заявила 27 квітня офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гриднєва.
Вона повідомила, що Генпрокуратура виконала доручення президента РФ про проведення перевірки виконання законодавства про державну цивільну і муніципальну службу, протидію корупції в частині дотримання обов'язку подавати відомості про доходи, майно і зобов'язання майнового характеру, встановленого статтею 8 закону "Про протидію корупції" .
М.Гриднєва зазначила, що в низці суб'єктів органи місцевого самоврядування ще не прийняли нормативні правові акти, що встановлюють перелік службовців, зобов'язаних подавати відомості про доходи. Крім того, відсутнє правове регулювання порядку проведення перевірок достовірності та повноти відомостей.
Всього виявлено понад 41 тис. порушень, для усунення яких принесено більше 1,5 тис. протестів, внесено майже 9 тис. подань, за результатами їх розгляду понад 6 тис. посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Найчастіше чиновники не вказували в деклараціях відомості про наявність у них у власності або користування житлових будинків, квартир, земельних ділянок, а також дані про належні їм акції комерційних організацій і частки участі в господарюючих суб'єктах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас