Дорога нафта диктує ціни на авіаквитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога нафта диктує ціни на авіаквитки

Енергетика
449
Російські великі авіакомпанії, такі як Аерофлот і Трансаеро, мають намір підвищити ціни на квитки за рахунок введення паливних зборів з 1 червня 2011 року.
Цей захід призведе не тільки до подорожчання квитків, але і до зростання вартості туристичних послуг. Зокрема, на популярних туристичних напрямках Крит і Туніс паливний збір становитиме 40 євро. Збір стягуватимуть і з туристів, які заздалегідь сплатили свої путівки, у разі відмови сплатити авіакомпанії турфірма буде змушена запропонувати розірвання договору.
"Ми змушені підняти вартість авіаперевезення на напрямках, де розрахунок йде в євро, приблизно на 6%, а на доларових напрямках - майже на 10% через істотне підвищення вартості цін на авіапаливо", - цитує Інтерфакс слова прес-секретаря авіакомпанії Трансаеро Сергія Бихала.
"Високі ціни на нафту - позитивний фактор для компаній-експортерів і бюджету, але далеко не такий сприятливий для авіаперевізників у середньостроковій перспективі. Поточні рівні цін на нафту будуть збільшувати витрати авіакомпаній на більшу суму, ніж ті закладали у своїх бюджетах, що позначиться на фінансових результатах", - коментує незалежний аналітик Максим Лобада.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас