Одеська влада має намір підвищити тарифи на проїзд у транспорті і паркування автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська влада має намір підвищити тарифи на проїзд у транспорті і паркування автомобілів

196
Одеська міськрада має намір підвищити на 50% - до 1,5 грн. вартість проїзду в трамваях і тролейбусах Одеси, повідомили агентству Інтерфакс-Україна в департаменті інформації і зв'язків з громадськістю Одеської міськради в суботу.
Як відзначили в департаменті, з 2008 року, коли відбулося останнє підвищення плати за проїзд у міськелектротранспорті, вартість електроенергії зросла на 30%, вартість запасних частин і матеріалів - у 2-3 рази, а також збільшився рівень заробітної плати.
Однак, як повідомило агентству джерело в міськраді, скоріш за все, з часом буде ще одне підвищення тарифів на проїзд у міськелектротранспорті, тому що навіть вартість проїзду з урахуванням підвищення ціни не покриє всіх витрат комунального підприємства Одесміськелектротранс, яке здійснює всі перевезення електротранспортом в Одесі.
"Розрахункова собівартість проїзду одного пасажира сьогодні - 1,55 грн. Це тільки собівартість, без прибутку, без пільговиків", - відзначило джерело.
Крім того, Одеська міськрада винесла на громадське обговорення проект рішення про істотне підвищення тарифів на паркування автотранспорту в місті.
Згідно з проектом, Одеса буде розділена на 4 зони. У першій зоні, що включає в себе історичний центр міста, а також основні вулиці, де зосереджені соціально-побутові об'єкти (магазини, бізнес-центри, вузи, вокзал і т.д.), вартість паркування автомобіля складе 5 грн. на годину. У другій зоні - в спальних районах міста - 3 грн. на годину, в прибережній зоні - 7 грн. на годину, і навколо основних ринків міста - 5 грн. на годину.
В даний час вартість паркування автотранспорту в Одесі становить 1 грн. на годину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас