На аварійній АЕС Фукусіма готують водяний саркофаг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На аварійній АЕС Фукусіма готують водяний саркофаг

Енергетика
419
На аварійній АЕС "Фукусіма-1" в японській префектурі Міягі відновили відкачування високорадіоактивної води з 2-го енергоблоку. Фахівці готують до підключення другий насос, за допомогою якого планується відкачувати воду з 3-го реактора.
Видалення радіоактивної води, що скупчилася в дренажній системі станції на всіх 4-х проблемних реакторах, необхідне для продовження ремонтних робіт на станції. Після цього буде можливо провести операцію "водяний саркофаг" - вона передбачає заливку внутрішніх камер тиску 1-го, 2-го і 3-го енергоблоків.
Цей захід повинен усунути загрозу перегріву реакторів. Збір високорадіоактивної води також необхідний для того, щоб звести до мінімуму витік радіації в навколишнє середовище. На думку фахівців, саме через пошкодження в дренажній системі радіоактивні речовини потрапляють у морську воду поблизу "Фукусіма-1".
Витік радіації з АЕС "Фукусіма-1" розпочався після землетрусу і цунамі 11 березня 2011 р. Стихія зруйнувала сотні тисяч будівель і вивела з ладу систему охолодження реакторів АЕС "Фукусіма-1". У ґрунті у АЕС були виявлені сліди плутонію, період напіврозпаду якого становить тисячі років. Сліди радіоактивних речовин були виявлені у водопровідній воді, а також в овочах, молоці та яловичині з префектури Фукусіма. Продаж продуктів з Фукусіми заборонено.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас