Клюєв просить прискорити підготовку програм розвитку вертольотобудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв просить прискорити підготовку програм розвитку вертольотобудування

169
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив максимально прискорити процес доопрацювання і узгодження в центральних органах влади проекту Державної цільової програми розвитку авіаційної промисловості на період 2011-2020 років.
Про це він заявив у Києві на розширеній нараді з розвитку вітчизняної авіаційної промисловості, передає прес-служба першого віце-прем'єр-міністра України.
Клюєв піддав серйозному аналізу процес виконання доручень керівництва країни щодо розвитку галузі. Перший віце-прем'єр-міністр доручив підготувати детальні плани-графіки з чітким визначенням відповідальних за всім заходам.
"І ви будете мені щотижня доповідати про їх виконання", - заявив перший віце-прем'єр-міністр. Він також сказав: "Низка міністерств, у тому числі Міноборони і Мінінфраструктури, в найкоротші терміни повинні представити чіткі програми на найближчі роки, які б відображали внутрішні потреби України в авіаційній техніці. Країна повинна бути забезпечена власними літаками".
Клюєв зазначив, що в терміновому порядку повинна бути розпочата корпоратизація підприємств галузі. Перший віце-прем'єр-міністр України доручив прискорити підготовку відповідних документів. За його словами, також дуже важливо в терміновому порядку підготувати пропозиції щодо технічного переоснащення кожного авіабудівного підприємства і серйозно посилити їх кадровий склад.
Перший віце-прем'єр-міністр доручив створити міжвідомчу робочу групу, яка повинна в найкоротші терміни підготувати законопроект щодо реструктуризації боргів та вирішення інших фінансових проблем підприємств галузі. Він доручив також створити робочу групу при Мінфіні з залученням банківських фахівців для доопрацювання ефективних механізмів фінансової підтримки розвитку вітчизняного літакобудування.
Клюєв заявив, що тільки за рахунок державного бюджету неможливо розвинути жодної галузі. "Потрібні також приватні інвестиції і банківський капітал", - зазначив він.
Особливу увагу на нараді було приділено контролю за інтелектуальною власністю на розробки вітчизняного авіабудування.
Раніше повідомлялося, що Клюєв на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України заявив, що завдяки роботі енергетиків, комунальників та підготовці всіх об'єктів і систем, опалювальний сезон 2010/11 років пройшов в цілому стабільно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас