Каддафі запропонував НАТО нафту в обмін на мир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі запропонував НАТО нафту в обмін на мир

Енергетика
681
Армія Каддафі готова припинити бойові дії, проте на перемир'я повинні піти всі сторони. З такою заявою лівійський лідер Муаммар Каддафі виступив у прямому ефірі державного телебачення.
"Рішення про припинення вогню не повинно бути одностороннім, - сказав він. - Ми були першими, хто вітав такий крок і хто його схвалив, проте атаки НАТО продовжуються".
У телеефірі Каддафі також заявив, що не збирається залишати Джамахірію, передає ИТАР-ТАСС.
"Я не збираюся виїжджати зі своєї країни. Ніхто не зможе змусити мене відмовитися від захисту рідної держави", - сказав він.
Також Муамар Каддафі закликав НАТО приступити до переговорів про припинення бомбардувань Джамахірії.
"Ми на них (країни НАТО) не нападали, тоді чому вони нападають на нас? Давайте це обговоримо, давайте сядемо за стіл переговорів", - заявив він.
Крім того, лівійський лідер прямо заявив, що якщо метою західної коаліції є нафта, то сторони завжди можуть домовитися про контракти.
Тим часом син Каддафі Сейф аль-Іслам заявив, що Лівія не здасться, навіть якщо бомбардування НАТО триватимуть 40 років.
За його словами, країни Заходу повинні не бомбити Лівію, а допомагати уряду боротися з "Аль-Каїдою", яка, на думку влади Джамахірії, стоїть за останніми подіями в країні.
Нагадаємо, протистояння між лівійською опозицією та урядом триває з середини лютого цього року. Після того як 17 березня Радбез ООН прийняв резолюцію, що передбачає введення безполітної зони над Лівією, Франція, США і Великобританія почали наносити бомбові удари по цій країні. У кінці березня командування операцією перейшло до НАТО.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас