В БЮТ не відкидають, що ГПУ застосує до Тимошенко суворі заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В БЮТ не відкидають, що ГПУ застосує до Тимошенко суворі заходи

Кримінал
764
Згідно з чинним законодавством у Генеральної прокуратури взагалі немає підстав застосовувати проти Юлії Тимошенко будь-яку міру запобіжного заходу, - заявив член парламентського Комітету з питань правосуддя, народний депутат з фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Власенко.
На його думку, і підписка про невиїзд застосована до неї незаконно. "Тому немає ніяких підстав говорити, що Генпрокуратура може законно застосувати до Тимошенко більш жорсткі заходи, з точки зору бажання Генеральної прокуратури, то вони можуть це зробити... Ми цього не відкидаємо", - зазначив Власенко.
Але, за його словами, в цій ситуації ГПУ буде діяти не самостійно, а за вказівкою президента України.
Як повідомлялося, у п'ятницю екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вдруге зірвала слідчі дії, прийшовши в ГПУ без адвоката і відмовившись проводити слідчі дії без адвоката, що може призвести до зміни запобіжного заходу на більш суворий. Про це двічі заявила Генпрокуратура. У п'ятницю Тимошенко заявила, що прийшла без адвоката "тому що мені відмовила Генеральна прокуратура України мати захисника. Я подавала клопотання і вибрала собі захисника Сергія Власенка, але Генпрокуратура мені відмовила у захисті", - повідомила Тимошенко журналістам.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас