Мінагропрод спільно з зернотрейдерами забезпечить вільний експорт зернових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод спільно з зернотрейдерами забезпечить вільний експорт зернових

Аграрний ринок
247
Співпраця з зернотрейдерами завершиться прийняттям Закону України "Про сільське господарство", який буде регламентувати внутрішні фактори і стимулювати експорт вітчизняної сільгосппродукції. Таку заяву зробив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк на зустрічі з представниками Американської торгової палати та Європейської бізнес асоціації.
"Міністерство візьме на себе зобов'язання з розробки й ухвалення законопроектів для цивілізованого ринку торгівлі зерном, залучення бірж світового рівня і розвитку насіннєвого напряму, мінімізувавши при цьому ризики зернотрейдерів. Важливо, що цілі Міністерства зернотрейдерами сприймаються. Обидві сторони сьогодні задекларували: ринок зернових буде вільним", - зазначив Присяжнюк.
Він додав, що якщо експорт зерна буде загрожувати продовольчій безпеці, Міністерство попередить зернотрейдерів про заборону експорту за два місяці.
"Таким чином ми забезпечимо продовольчу безпеку і створимо вільний ринок експорту зернових. Ми для себе чітко розуміємо, що вихід на зовнішні ринки без світових зернотрейдерів або трейдерів в цілому - це дуже складний процес. І ми позитивно оцінюємо їх роботу в цьому напрямку, але продовольча безпека і здатність наших громадян купити продукти харчування - на першому місці", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас