Герман Греф не бачить альтернативи долару в найближчій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман Греф не бачить альтернативи долару в найближчій перспективі

Валюта
902
Голова правління Сбербанку Герман Греф під час візиту до США дав оцінку перспективам долара та рубля, а також окреслив переваги банку для інвесторів. "У найближчій перспективі я не бачу альтернативи долару, - заявив він. - У середній і довгостроковій перспективі альтернативи долару розвинуться, але це буде тривалий період".
Греф відзначив, що рубль останнього року зміцнився на 15-17%. "Подальші очікування на зміцнення становлять ще 10%. Враховуючи ситуацію на ринках сировини, рубль - дуже міцна валюта. Карбованцеві активи недооцінені, і це гарний об'єкт для інвестицій. Але я б поки не говорив про рубль як про значну міжнародну валюту, альтернативу долару", - заявив він.
Голова банку також розповів, що за останні три роки були зроблені колосальні зусилля, щоб змінити образ Сбербанку. "Сьогодні це найбільш транспарентна компанія в Росії. Ми будуємо одну з найбільш ефективних систем ризик-менеджменту в світі. Ми хочемо побудувати найсучасніший банк з найсучаснішими технологіями. Сбербанк інвестує більше 1 млрд доларів до Центру обробки даних і співпрацює з найбільшими компаніями: такими як IBM, HP, Cisco", - відзначив Греф. Він особливо підкреслив, що частка банку на російському ринку депозитів становить 48% - це кошти 70 млн чоловік, половина населення Росії. "Це змушує нас нести відповідальність за кожен наш крок", - підкреслив президент Сбербанку.
Герман Греф також розповів про плани щодо міжнародної експансії. "Наш банк занадто великий, щоб розміщуватися всередині однієї країни. Одна з наших цілей - це інтернаціоналізація. Ми позначили цілі: Індія, Китай, Східна Європа. Ми уважно дивимося на всі активи, які продаються на цих ринках", - заявив він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас