Фондовий ринок. Підсумки дня: російський ринок акцій відіграв рішення ФРС США не змінювати ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: російський ринок акцій відіграв рішення ФРС США не змінювати ставку

Фондовий ринок
303
Російський ринок акцій у четвер відіграв позитив від рішення ФРС США зберегти базову відсоткову ставку на поточному рекордно низькому рівні і завершив торговельну сесію помірним зростанням основних індексів, виходить з даних бірж.
За підсумками дня індекс ММВБ піднявся на 0,27% - до 1 749,65 пункту. Індекс РТС виріс на 0,56% - до 2 028,94.
У четвер високоліквідні російські папери відкрилися в плюсі, але вже до середини дня торги проходили без сильних рухів. До вечора російський ринок і зовсім пішов в негативну ділянку, але все ж таки зміг завершити торги помірним зростанням.
"Відкриття на ринку виглядало досить оптимістичним - глава ФРС, який виступив на прес-конференції днем ​​раніше, пообіцяв тривалий період наднизьких відсоткових ставок та виконання програми з викупу облігацій у повному обсязі, що викликало деяке пожвавлення на фондовому ринку США. Однак потім учасники ринку вважали за краще зосередитися на несприятливих новинах, до яких можна віднести слабкі дані зі споживчих витрат у Франції та оцінку темпів зростання ВВП США за I квартал нижче прогнозів (1,8% у річному вираженні проти очікуваних 2,0%)", - пояснює начальник відділу продажів інвестгрупи "Олма" Дмитро Лобанов.
Біржі США напередодні закрилися "в плюсі" на заявах ФРС. Комітет з відкритих ринків Федрезерву в середу знову залишив базову відсоткову ставку без змін на рекордно низькому рівні - в діапазоні 0-0,25% річних.
Азійські фондові ринки в четвер продемонстрували різноспрямовану динаміку після заяв Бена Бернанке про те, що влада країни має намір зберегти низький рівень відсоткової ставки. При цьому негативний вплив на ринки зробили побоювання за посилення кредитно-грошової політики в Китаї.
"Позитивний зовнішній фон також трохи зіпсувала статистика з Німеччини, де рівень безробіття виявився вищим за прогноз і склав 7,1%", - додає аналітик "Інвесткафе" Антон Сафонов.
У другій половині сесії були опубліковані статдані з економіки США, які розчаровують. Так, ВВП за I квартал поточного року виріс на 1,8%, а заявки на допомогу з безробіття збільшилися, тоді коли очікувалося їхнє зниження.
При цьому ринок підтримували високі ціни на нафту. Приводом для зростання цін на нафту стало падіння запасів бензину в США і зниження долара, говорить провідний аналітик інвестгрупи "Олма" Антон Старцев.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас