Адвокат Луценка просить Пшонку змінити екс-міністру запобіжний захід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат Луценка просить Пшонку змінити екс-міністру запобіжний захід

Кримінал
283
Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка просить генерального прокурора України Віктора Пшонку змінити запобіжний захід для свого підзахисного і заявляє про готовність підписати заяву про закінчення ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Тобто, прибрати формальні підстави продовження терміну арешту екс-міністра.
Як розповів у четвер на прес-конференції в Києві адвокат Луценка Ігор Фомін, після того, як він, а також дружина екс-міністра Ірина поспілкувалися з Луценком в СІЗО, вони написали заяву на ім'я Генпрокурора, в якій запевнили, що готові в п'ятницю припинити ознайомлення з матеріалами кримінальної справи і таким чином формальної підстави продовження терміну арешту, на якому наполягала прокуратура, не буде.
За його словами, захист просить Пшонку розглянути заяву до 30 квітня, "тобто до травневих свят", оскільки Луценко не приймає їжі з минулої п'ятниці на знак протесту проти продовження його арешту і це може ще більше погіршити його стан здоров'я. "Якщо йому змінять міру запобіжного заходу, він припинить голодування. Цим він лише намагається привернути увагу до незаконності дій прокуратури", - підкреслив Фомін.
Адвокат пояснив, що для зміни запобіжного заходу з арешту на будь-який інший, не пов'язаний з утриманням під вартою, не потрібне рішення суду: змінити запобіжний захід формально може і слідчий. Відповідаючи на питання про те, чи буде захист просити Луценка припинити голодування, якщо не буде відповідної реакції Генпрокурори, Фомін сказав: "якщо не буде задоволено клопотання, то в середу ми з ним (Луценком) зустрічаємося й вирішуємо, як поводитися далі".
Фомін підкреслив, що рішення оголосити голодування було рішенням самого Луценка і приймати рішення про його припинення може виключно сам екс-міністр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас