Путін запропонував з травня збільшити вивізні митні збори на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін запропонував з травня збільшити вивізні митні збори на нафтопродукти

Нерухомість
286
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував з травня 2011р. збільшити вивізні мита на нафтопродукти і паралельно подумати про зниження ПВКК або акцизів для нафтових компаній. Про це він повідомив на засіданні президії уряду РФ, передає РБК.
"З травня цього року підготуйте пропозиції, щоб підвищити вивізні мита на нафтопродукти з тим, щоб економіка при експорті і при реалізації товарів на внутрішньому ринку була відповідна", - зазначив глава кабінету міністрів.
Крім того, прем'єр вважає за необхідне змістити терміни введення в Росії європейського екологічного стандарту "Євро-3", погодивши їх з Білоруссю і Казахстаном. "Щодо термінів потрібно буде посунутися", - зазначив Путін, додавши, що РФ не відмовляється від переходу на євростандарт.
Раніше сьогодні Міненерго РФ прийняло рішення з травня припинити експорт бензину для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку. Керівництво відомства домовилося з великими нафтовими компаніями про перерозподіл експортних обсягів на внутрішній ринок.
Нагадаємо, паливна криза вибухнула в Росії близько тижня тому. Декілька російських регіонів зіткнулися з гострим дефіцитом палива, і багато автозаправних станції навіть були змушені призупинити роботу. Через кілька днів регіональні управління ФАС подали клопотання про порушення кримінальних справ у зв'язку з картельною змовою низки компаній, але цілком вирішити проблеми з паливом це не допомогло.
На початку цього тижня, відповідно до доручення прем'єр-міністра Путіна і за розпорядженням міністра енергетики Сергія Шматка був створений штаб з оперативного реагування та вжиття заходів щодо нормалізації ситуації в регіонах, де спостерігається дефіцит палива.
Сьогодні в Міненерго РФ відбулася селекторна нарада за участю представників 10 регіонів, де склалася несприятлива ситуація з постачанням бензину і дизпалива. Під час наради зазначалося, що найбільш складна ситуація - в Алтайському краї, Бєлгородській, Воронезькій, Кемеровській, Томській областях. Практично у всіх перерахованих регіонах, крім незалежних, основними постачальниками є "Роснефть" і "Газпром нафта".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас