Нацбанк Білорусії зняв обмеження курсу на міжбанківському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії зняв обмеження курсу на міжбанківському ринку

Валюта
1081
Національний банк Білорусії зняв негласне обмеження курсу білоруського рубля при проведенні міжбанківських операцій, введене минулого четверга, повідомили РИА Новости представники декількох білоруських банків.
Перший заступник голови правління Нацбанку Білорусії Микола Лузгін 19 квітня заявив, що обмеження на формування курсу білоруського рубля при купівлі і продажу валюти на міжбанківському ринку знімаються, і на валютній біржі буде відкрита друга сесія. Раніше коливання курсу білоруського рубля в міжбанківських угодах не повинні були перевищувати 10%. Після зняття обмежень курс білоруського рубля на міжбанківському ринку перевищував 5 тис. білоруських рублів за долар при офіційному курсі близько 3050 рублів.
Проте вже минулого четверга, 21 квітня, Нацбанк знов обмежив курс міжбанку - за словами представників декількох банків, вони отримали від регулятора відповідне усне розпорядження. Нове обмеження склало 4,5 тис. білоруських рублів. Після цього міжбанківські операції в Білорусі практично припинилися.
"У Нацбанк запросили представників банків і роз'яснили, що ніяких обмежень тепер не існує", - розповів РИА Новости в четвер представник одного з банків. "Зараз угоди, звичайно ж, відновляться", - зазначив він.
Офіційний курс на цей четвер становить 3033 білоруські рублі за долар.
Співрозмовник агентства також повідомив, що Нацбанк рекомендував банкам "сприяти купівлі валюти клієнтами на позабіржовому ринку".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас