Політолог: Якщо Янукович хоче повторити долю Лукашенка - нехай вступає до МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Якщо Янукович хоче повторити долю Лукашенка - нехай вступає до МС

Казна та Політика
822
"Якщо наше керівництво хоче для України долю Білорусі, нехай вступає до Митного Союзу. Але врахує, що Лукашенко буде битися до останнього, як Каддафі", - так прокоментував нещодавній скандал між Мінськом і Києвом після висловлювань президента Білорусії Олександра Лукашенка політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
Політолог зазначив, що українська сторона не вирішувала, чи кликати до Чорнобиля президента Білорусі. Він додав, що насправді справа зовсім не в Баррозу і Януковичі, а в головному противнику Лукашенка - Медведєві.
"Лукашенко марно накинувся на Януковича і наше керівництво, тому що не вони визначали, запрошувати його чи ні. Заздалегідь було відомо, що на зустрічі з Баррозу Лукашенко не мав бути присутнім. Але він мав бути на наступний день, 26 квітня. Замість Кирила (Патріарх Московський і всієї Русі Кирило - ред.)", - розповів Соскін.
Політолог переконаний, що українська влада мусить жорстко відреагувати на грубі висловлювання Лукашенка. На переконання Соскіна, варто очікувати скорочення економічного співробітництва, згортання найбільш значущих контрактів і жорсткості в перетині кордонів між Україною та Республікою Білорусь.
Також політолог упевнений в повній ізоляції білоруського президента з боку РФ.
"Сьогодні Росія взагалі вважає, що вона утримує Білорусь, витрачаючи на неї по 15 млрд дол. на рік. Тому вони хочуть купити найкращі білоруські підприємства і, власне, після цього Білорусь буде цікавити Кремль виключно як неоколоніальний придаток. А для нас це урок. Якщо наше керівництво хоче для України долю Білорусі, нехай вступає до МС. Але врахує, що Лукашенко буде битися до останнього, як Каддафі", - вважає Соскін.
Нагадаємо, що Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, пояснюючи, чому він не поїхав у Чорнобиль на зустріч з Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем, різко висловився на їхню адресу, порадивши журналістам поцікавитися цим особисто у Януковича, тому що нинішньому керівництву України "не бракує вошивості".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас